Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Autor receptu

Ľubomír Lovecký, šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave


Suroviny

2
porcie
120
minút
príprava

Postup receptu

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1,5 hodiny.

Umyjeme cviklu, pripravíme alobal 30 x 30 cm, položíme naň cviklu, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a olivový olej. Zabalíme a pečieme asi hodinu, potom odokryjeme a natrieme dulovým džemom, pečieme ďalších 15 minút pri 170 °C, aby džem skaramelizoval. Vyberieme na tanier. Výpek použijeme ako dresing, ak treba, tak ho zredukujeme.

Cviklu skontrolujeme kuchynskou ihlou. Valeriánu opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme v odstredivke. Kyslú smotanu necháme cez noc odkvapkať na sitku. Do odkvapkanej smotany pridáme čerstvo nastrúhaný chren, soľ a korenie. Premiešame a dáme do chladničky vychladiť. Pred podávaním pridáme med a iba zľahka premiešame. Do veľkej misky dáme šalát, nakrájané jablká, výpek a bobkový list. Zľahka premiešame a pridáme na plátky nakrájanú cviklu a kúsky údeného stehna. Podávame s medovo–smotanovým chrenom.



Páči sa ti tento recept?

Staňte sa fanúšikom našej Veľkonočnej stránky!
2 komentáre k receptu
  • farbuska, 3. júla 2018 o 18:12
    Vyzerá to pekne a zálievka sa mi tiež páči.


  • evanaaa, 3. júla 2018 o 20:34
    No ja neviem....nie je tam toho veľa, tých surovín ( akoby z každého rožka troška), chute sa nebudú prekrývať? Ale asi treba spraviť a potom ochutnať.....



Pridaj komentár:

 


Nie si ešte zaregistrovaný? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Veľkonočné zvyky a články

Neuveríte, aký prípravok vám pomôže vyčistiť toaletu
Čistota toalety nie je síce nijako žiarivá téma, tipy, ako si jej čistenie uľahčiť, sa však zídu v každej domácnosti.

Náš tip: Pravá Veľká noc? Zažite sviatky jari v Liptove
Voskované vajíčka, zdobené medovníky, staré krásne remeslá aj jarné polievky, to všetko môžete okúsiť po tri dni počas veľkonočných sviatkov v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.

Vodnár či baran? Ktoré znamenie vyhľadáva aférky mimo vzťahu najčastejši?
Medzi znameniami zverokruhu sa nájdu vernejšie, ale aj také, ktoré si zo zväzku "odbehnú" do cudzej postele častejšie.

Náš tip: Aká bola Veľká noc na dedine? Zistíte v Martine
Tradície staré stáročia ešte stále žijú, najmä ak sú také silné ako tie veľkonočné. Jarné zvyky spoznáte túto nedeľu v Múzeu slovenskej dediny v Martine.

Výstavu kraslíc na Orave môžete navštíviť do 6. apríla
Viac ako stovka tvorcov so svojimi kraslicami sa predstavuje na výstave Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Verejnosť ju môže navštíviť do 6. apríla. „Maľovanie veľkonočných vajíčok patrí medzi typické prejavy ľudovej výtvarnej kultúry.

Tatranské Veľkonočné mestečko privítalo množstvo návštevníkov
Kúpele Nový Smokovec vytvorili počas Veľkonočnej soboty pre návštevníkov Vysokých Tatier tradičné Veľkonočné mestečko.

Jarné šaláty v čase sviatkov jari
K tradičným veľkonočným receptom starých mám dnes pridávame štipku svojho vkusu a chute.


TOPlist