Aj z obyčajných jednoduchým mafiniek dokážete vyčarovať reprezentatívne minidezertíky. Pohrajte sa pri pečení a výsledok budú obdivovať všetci.
Plátky údeného mäsa so zemiakovým šalátom alebo ako súčasť studenej misy, to je vždy vítaná pochúťka. Poradíme vám, ako ho uvariť tak, aby zostalo pekne šťavnaté, aj ako ďalej naložiť s vývarom, aby nič nevyšlo nazmar.
Budú ozdobou každého stola a ešte ak sa v nich skrýva chuť punčákov, štafetiek, žerbó rezov či opitého Izidora, zaručene im nikto neodolá.
Či na Veľkú noc alebo na Vianoce, vždy ho robíme plný vandeľ a jeme ho niekoľko dní. Viete však, ako dlho vydrží majonézový šalát bez ujmy a dokedy je jeho konzumácia bezpečná?
Plnené vajíčka sú obľúbeným studeným pohostením. Ak im chcete dodať extra očarujúci vzhľad, zafarbite ich pomocou prírodných ingrediencií. Zaručene zožnú obdiv každého pri veľkonočnom stole.
Nepotrebujete do nej nič extra, a predsa tá kombinácia jednoduchých surovín perfektne funguje.
Týchto receptov sa nemusia báť ani tí, ktorým pôst veľa nehovorí. Prívarok zo špenátu sa totiž dá urobiť aj podávať rôzne.
Spravte si na sviatky skvelú slanú lahôdku, ktorá bude ozdobou každého stola a poteší jazýčky všetkých hostí aj šibačov.
Možno nemusíte vypekať desať druhov koláčov, skúste tentokrát staviť na jednu dobrú tortu. Stačí ju pekne nazdobiť a určite sa stane hitom vašej Veľkej noci.
Špeciálne počas Veľkej noci má v mnohých domácnostiach nezastupiteľné miesto.
Chren dodá ostrý temperament mnohým veľkonočný pochúťkam. Vymeňte polotovar z obchodu za vlastnú čerstvú verziu, pocítite ten rozdiel.
Jar je obdobím prebudenia, očisty a nového začiatku — nielen v prírode, ale aj na našich tanieroch.
Počas sviatkov často chystáme pohostenie pre rodinu, návštevy aj šibačov. Preto sa hodí mať v chladničke v zálohe rôzne mäsové delikatesy. A najlepšie domáce.
Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.
Upečte si na sviatky rokmi overené dezerty, ktoré potešia celú rodinu aj každú návštevu.
Jeho príprava si síce vyžaduje trocha času a plánovania, ale keď viete, ako na to, určite budete môcť servírovať chutný kus mäsa. Trebárs aj na veľkonočné sviatky.
Drobné pečivo z lineckého cesta nepatrí len k Vianociam. Upečte si z neho veselé, farebné a milé koláčiky aj teraz na jar. Pri ich zdobení sa môžete naozaj vyšantiť.
Ako si urobiť obľúbený sladký likér v domácich podmienkach tak, aby bol dokonalý a bezpečný.
Ak aj vás čokoláda s chrumkavou pistáciovou plnkou opantala, tento zákusok vám určite odporúčame vyskúšať.
Za nás je toto jeden z top koláčov na Veľkú noc. Plný orechov, bez maslových krémov a so žiarivou polevou s prísľubom jari.
Na jeho prípravu toho veľa nepotrebujete, nebude však hotový hneď. O to viac si potom vlastnoručne pripravený syrek vychutnáte.
Čoho sa vyvarovať, aby sviatočný sladký bochník z kysnutého cesta chutil aj pekne vyzeral.
Dajte omrvinkám upečeného cesta, zvyškom korpusu či rozpadnutej bábovke druhý život v podobe kávových zŕn, guliek či punčových dobrôt. Najmä teraz, v čase príprav na jarné sviatky tieto tipy určite oceníte.
Sladkého barančeka si môžete kúpiť v obchode či cukrárni, ale ak si dávate záležať na zložení a kvalitných ingredienciách, domáci výrobok z vlastnej kuchyne je určite tou lepšou voľbou.
Výrazná chuť syrov s ušľachtilou plesňou v týchto dobrotách dokonale vynikne. Upečte ich na rodinnú oslavu, posedenie s priateľmi, alebo aj na sviatky.