Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Foto: marianne

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa

marianneMarianne, , , recept pridal: 7. júna 2019 15:50Ďalšie jeho recepty

Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré zbožňujem...

Suroviny


Postup receptu

Na tuku speníme polovicu cibule, pridáme mletú červenú papriku, pridáme tiež mäso pokrájané na kocky, zvyšnú cibuľu, soľ a prikryté dusíme.

Keď sa šťava z mäska vydusí, podlejeme vriacou vodou a udusíme do mäkka. Ku koncu pridáme paradajkový pretlak.

Jednoduché a vynikajúce jedlo to je. Podávame s čím máme radi: ryža, zemiaky, cestoviny, krajec chleba alebo iba so šalátom.



Páči sa ti tento recept?

Staňte sa fanúšikom našej Veľkonočnej stránky!
14 komentárov k receptu
  • terinka55, 7. júna 2019 o 17:32
    Dobré jedlo. Tiež varím podobne, iba pretlak zarestujem na cibuli, až potom pridám mletú papriku.
    Každý však poďla seba a ako mu chutí.


  • radox1, 7. júna 2019 o 18:26
    pretlak odporucam do zakladu a nie na koniec.


  • 45678, 7. júna 2019 o 19:36
    Dobre si navarila, mňam! Pekné foto:-)


  • haji, 7. júna 2019 o 20:44
    Ráda bych ochutnala, nikdy jsem tento druh masa nejedla.


  • aroooo, 8. júna 2019 o 15:22
    robievam veľmi podobne, "birka perkelt/ mám veľmi rada, no asi si zabudla na kúsok čili alebo feferónky....


  • marianne, 8. júna 2019 o 15:49
    @Aroooo (8.6.2019 15:22)

    Dala som štipľavu papriku.... Ďakujem za pristavenie sa všetkým , recept je zo stránky mäso domov, smak Žilina, a ako to v recepte písali, tak som to postupne tam nahádzala... Ale nabudúce skúsim pretlak dat na začiatku... Vďaka za radu


  • izabella929, 9. júna 2019 o 13:51
    @marianne ,jahnacina patrí medzi moje najobľúbenejšie mäsa a tvoje jedlo vyzerá úžasne chutné,veľmi rada by som pridala k tvojmu stolu,,,


  • kvakac, 9. júna 2019 o 14:31
    @Haji (7.6.2019 20:44)

    Baranina je dobré mäso, len ho musíš jesť horúce, lebo chladne sa lepí na ústa. Mlada jahňacina nie, ale zase nemá ten šmak. Ja mám rád baranie mäso.


  • kvakac, 9. júna 2019 o 14:33
    @Marianne veru dobrý perkelt si uvarila, len keby ho bolo za kýblik.


  • cesminaz, 10. júna 2019 o 09:29
    Super jedlo


  • denyany, 10. júna 2019 o 17:03
    Pri takomto malom množstve ingrediencií a jednoduchej príprave je konečná chuť fantastická, vynikne tak tá baranina. Tiež ju mám veľmi rada a najbližšie ju pripravím podľa tohto receptu, ohromne si ma navnadila!


  • janger, 15. augusta 2019 o 22:38
    @marianne , Marianka, mala som v mraznicke jahnacie, tak som to spravila na tento tvoj jednoduchy sposob. Pretlak som dala do zakladu podla rady @radoxa.
    Velmi chutne to bolo. Ozaj jednoducha priprava a jedlo chutne.
    Dakujem za recept :-).



  • marianne, 16. augusta 2019 o 11:22
    @Janger (15.8.2019 22:38)

    vďačne @janka , som rada že chutilo . Otrepané v jednoduchosti je krása, má niečo do seba... vidím svoje meno v komentároch, reku to bude moje....:-) prestali mi chodiť notifikácie do emailu, keď niekto napíše koment pod recept, tak sa ospravedlňujem že neospíšem, keď mám frmol....ale dnes piatok, flákam sa po vareche, čo by som si dobeého ukuchtila a zrazu sa poteším:-)


  • janger, 16. augusta 2019 o 11:36
    @marianne , Marianka, aj mne prestali chodit notifikacie pod mojimi receptami, uz asi dva roky su tomu, mozno aj dlhsie.....aj som sa stazovala, ale teda nic, kompetentni sa tomu nevenuju, asi nemaju cas na taketo pre nich "nedolezite" veci....takze tiez neviem, ak mi niekto napisal.

    Az predvcerom som zrazu po dlhej dobe dostala notifikaciu, tak neviem, ci sa to uz opravilo, alebo sa stal "zazrak nejaky". Dufam zo srdca, ze to uz konecne opravili. Lebo bolo to vzdy fajn, ked clovek vedel, ze mu niekto nieco napisal, alebo sa ho nieco chcel spytat. Alebo jednoducho si trochu pod receptom pokecat. Bolo to tu take zivsie, podla mna.
    Pozdravujem ta:-).



Pridaj komentár:

 


Nie si ešte zaregistrovaný? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Veľkonočné zvyky a články

Neuveríte, aký prípravok vám pomôže vyčistiť toaletu
Čistota toalety nie je síce nijako žiarivá téma, tipy, ako si jej čistenie uľahčiť, sa však zídu v každej domácnosti.

Náš tip: Pravá Veľká noc? Zažite sviatky jari v Liptove
Voskované vajíčka, zdobené medovníky, staré krásne remeslá aj jarné polievky, to všetko môžete okúsiť po tri dni počas veľkonočných sviatkov v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.

Vodnár či baran? Ktoré znamenie vyhľadáva aférky mimo vzťahu najčastejši?
Medzi znameniami zverokruhu sa nájdu vernejšie, ale aj také, ktoré si zo zväzku "odbehnú" do cudzej postele častejšie.

Náš tip: Aká bola Veľká noc na dedine? Zistíte v Martine
Tradície staré stáročia ešte stále žijú, najmä ak sú také silné ako tie veľkonočné. Jarné zvyky spoznáte túto nedeľu v Múzeu slovenskej dediny v Martine.

Výstavu kraslíc na Orave môžete navštíviť do 6. apríla
Viac ako stovka tvorcov so svojimi kraslicami sa predstavuje na výstave Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Verejnosť ju môže navštíviť do 6. apríla. „Maľovanie veľkonočných vajíčok patrí medzi typické prejavy ľudovej výtvarnej kultúry.

Tatranské Veľkonočné mestečko privítalo množstvo návštevníkov
Kúpele Nový Smokovec vytvorili počas Veľkonočnej soboty pre návštevníkov Vysokých Tatier tradičné Veľkonočné mestečko.

Jarné šaláty v čase sviatkov jari
K tradičným veľkonočným receptom starých mám dnes pridávame štipku svojho vkusu a chute.


TOPlist