Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou

Autor receptu

Jozef Riska, šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava

Suroviny

6
porcií

Postup receptu

Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a vyšľaháme dohladka. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame a pridáme do zemiakovej kaše. Kašu dochutíme soľou a korením.

Nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľu. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme olej a vložíme koreňovú zeleninu, ktorú opečieme dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme spolu s koreňovou zeleninou. Zaprášime múkou, premiešame a podlejeme silným zeleninovým vývarom. Zeleninu uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.

Hríby nakrájame na drobné kocky. Rozpálime panvicu, hríby opečieme na panvici, vyberieme, rozmixujeme na tuhú hmotu, ktorú potom ešte restujeme na panvici, aby sme z nej odstránili zvyšky vody.

Teľacie karé umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 180 g porcie, osolíme a okoreníme. Rozpálime olej na panvici a mäso opekáme 4–5 minút. Vyberieme z panvičky a necháme odležať.

Mäso potrieme horčicou. Roztiahneme potravinársku fóliu, na ktorú uložíme dva plátky prosciutta. Na prosciutto dáme lyžicu hríbového fášu. Navrch fášu dáme kúsok papiera na pečenie. Pomocou valčeka a papiera na pečenie roztiahneme fáš na tenkú vrstvu po celom prosciutte. Dáme preč papier, na kraj prosciutta položíme mäso a obalíme ho prosciuttom a fášom.

Rozvaľkáme štrúdľové cesto, vykrojíme z neho kus na obalenie mäsa. Mäso položíme na cesto, zrolujeme do rolády a uzatvoríme konce cestom. Cesto navrchu jemne nakrojíme na pásiky, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.



Páči sa ti tento recept?

Staňte sa fanúšikom našej Veľkonočnej stránky!

Pridaj komentár:

 


Nie si ešte zaregistrovaný? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Veľkonočné zvyky a články

Neuveríte, aký prípravok vám pomôže vyčistiť toaletu
Čistota toalety nie je síce nijako žiarivá téma, tipy, ako si jej čistenie uľahčiť, sa však zídu v každej domácnosti.

Náš tip: Pravá Veľká noc? Zažite sviatky jari v Liptove
Voskované vajíčka, zdobené medovníky, staré krásne remeslá aj jarné polievky, to všetko môžete okúsiť po tri dni počas veľkonočných sviatkov v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.

Vodnár či baran? Ktoré znamenie vyhľadáva aférky mimo vzťahu najčastejši?
Medzi znameniami zverokruhu sa nájdu vernejšie, ale aj také, ktoré si zo zväzku "odbehnú" do cudzej postele častejšie.

Náš tip: Aká bola Veľká noc na dedine? Zistíte v Martine
Tradície staré stáročia ešte stále žijú, najmä ak sú také silné ako tie veľkonočné. Jarné zvyky spoznáte túto nedeľu v Múzeu slovenskej dediny v Martine.

Výstavu kraslíc na Orave môžete navštíviť do 6. apríla
Viac ako stovka tvorcov so svojimi kraslicami sa predstavuje na výstave Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Verejnosť ju môže navštíviť do 6. apríla. „Maľovanie veľkonočných vajíčok patrí medzi typické prejavy ľudovej výtvarnej kultúry.

Tatranské Veľkonočné mestečko privítalo množstvo návštevníkov
Kúpele Nový Smokovec vytvorili počas Veľkonočnej soboty pre návštevníkov Vysokých Tatier tradičné Veľkonočné mestečko.

Jarné šaláty v čase sviatkov jari
K tradičným veľkonočným receptom starých mám dnes pridávame štipku svojho vkusu a chute.


TOPlist